Chiva

Chiva

dinsdag 13 januari 2015

Dag 5: Popoyan -> Silvia -> San Augustin

Dinsdag – dag 5.
Deze ochtend om 08.00 uur stipt, vertrokken richting noord-oosten naar onze volgende bestemming. Het is dinsdag en dat is de dag dat de inheemse Guambiano's uit de nabijgelegen dorpjes uit de Andes naar de markt in Silvia komen. We rijden dus eerst naar Silvia om na het bezoek aan de markt terug naar Popayan te rijden om dan verder naar het zuiden naar San Augustin te rijden.. 
Hotel te Popoyan
Popoyan, het hotel met onze bus.
We doorkruisen nog het Cauca departement. Onderweg zullen we het stadje Silvia bezoeken. In de omgeving zijn er nog een 10 stuks vulkanen te noteren. Twee ervan zijn nog actief. De bekendste is de Puracé vulkaan.

Weder
Het weder: mooi met een aangename 24 graden. We hebben een andere bus met heel veel ruimte. Ook onze derde chauffeur Armando, wiens bijnaam Brad Pitt is.

Silvia
Na 1,5 uur om 09.30 uur en na 56 km aangekomen in Silvia. Dit stadje ligt op 2350 m hoogte. Het is dinsdag en marktdag. De inheemse Guambiano's leven in de vele nabijgelegen bergdorpjes en komen in hun traditionele anacos kledij hun fruit, groenten en handwerk verkopen. Het is een zeer typische markt waar vooral groenten en fruit ook vlees, kledij en al wat maar enigszins bruikbaar kan zijn aangeboden wordt.
Silvia, dinsdagmarkt.
Silvia op dinsdagochtend, fruit en groentenmarkt en ook vlees en allerlei.
Inheemse Guambiano"s in hun traditionele kledij op de markt in Silvia.

Om 12.00 uur wordt er dan de middaglunch in een typisch Silvia's restaurant gegeten, "Tipico Paisa". Een gebakken forel met rijst, avocado, aardappel en wat tomaten maken deel van de lunch.
Forel staat er vandaag op het menu.
San Augustin.
Onderweg naar San Agustin.
Het is om 13.30uur dat we verder, of beter gezegd terug te rijden naar Popoyan om daar de route naar San Augustin te nemen. Het is nu verder richting zuiden. Na 20 km rijden we over de rio Cauca, en verlaten daarbij het Cauca departement om in de Cordillero Central te komen. De weg is op vele plaatsen bezaaid met putten, afgewisseld met goede asfalt op enkele schaarse stroken. De bergketen is adembenemend, de weg slingerend, de snelheid gaat niet boven de 60 km/hr. 
Onderweg naar San Agustin op 3.270 m boven zeeniveau.
Het is in feite een smalle piste door het oerwoud, met nu en dan kruisen van een vrachtwagen, en erger nog,af en toe een vrachtwagen inhalen. Bochten naar links en naar rechts, putten ontwijken evenals uitstekende stenen, en niets zien behalve bomen naast u, boven u en achter u. Soms een bruggetje over diepe kloven. Gelukkig is er bijzonder weinig verkeer.
We bevinden ons op 2 graden noorderbreedte, in feite amper boven de evenaar. Na 40 km gaat de weg over in een gravelbaan. Deze baan loopt over 40 km op een bochtig parcours, met veel putten, en bij momenten wordt er stapvoets gereden. We rijden over een hooggebergte. Het hoogste punt is 3.270 meter in het . Om de afstand tussen Popoyan en San Augustin af te leggen, dewelke een 130 km wordt afgelegd in 6 uur. Uiteindelijk om 19.30 toegekomen in volle duisternis aan het hotel eventjes buiten San Augustin.

Hotel
We logeren in Hostal Hacienda Anacaona . Het avondmaal is wel gezellig. Het haardvuur van de open haard maakt het zeer gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten