Chiva

Chiva

zaterdag 10 januari 2015

Dag 2 - Koffiedag

Zaterdag, dag 2
Na een korte nachtrust, en een jetlag van 6 uur, is er van een goede nachtrust niet veel terecht gekomen.  Maar we zijn gekomen om Colombia te ontdekken, en dus gaan we van bij de start op ontdekking. Vandaag wordt er vooral aandacht aan de koffie geschonken. Colombia is de 3de grootste koffieproducent ter wereld na Brazilië en Vietnam.

Koffieplantage.
Volgens het programma zou de koffietour na de middag starten. Maar de lokale gids gunt ons niet veel rust. We beginnen de koffietour in de voormiddag. Om 09.30 komt de bus ons ophalen voor de rit naar de koffiehacienda Coffee San Alberto Estate. Bijzonderheid: in de wereld zijn er 2 agrarische landschappen erkend als Unesco erfgoed, nl. de rijstvelden en de koffieplantages. We rijden een goede 25 km door een enig mooi landschap.

Op de koffieplantage van San Alberto.
De koffieplantage ligt nabij de gemeente Buenavista in het departement Quindio.  Op de koffieplantage worden we ondergedompeld in heel het proces van de koffieproductie.
De kunst van het koffieschenken uitgelegd door een personeelslid.
De beste koffiebonen worden geteeld op een hoogte van 1500 tot 1800 meter en bij temperaturen tussen de 16 en 25°.  Om optimale koffie te verkrijgen maakt men gebruik van een 5-voudige selectie.
Koffiebonen.
Proeven, excursie doorheen de plantage en het proces van het plukken, sorteren, pellen, drogen, kortom alles wat er aan te pas komt om goede en lekkere koffie te produceren.
San Alberto, topkwaliteit van koffie.
Koffie proeven.
Rondleiding doorheen de plantage.
Uitleg over de koffieplantage.
HOBO gezelschap op de koffie plantage.
Verschillende soorten koffiebonen.
Koffiebonen, klaar voor vervoer.
Het uitgebreide bezoek duurde tot 12.40.  Verder terug naar een restaurant in de buurt van het hotel. De middaglunch bestaat uit een typische Colombiaanse schotel.
Aan de middaglunch.
Om 14.30 hr terug aan het hotel voor rustig te relaxen na de lange verplaatsingen van de vorige dag.
Het dorpje Buenavista in Quindio, waar de werklui van de plantage vandaan komen.
Route Hacienda Coimba -> Koffieplantage San Alberto nabij Buenavista.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten