Chiva

Chiva

vrijdag 23 januari 2015

Dag 15: Cartagena op de laatste dag.

Cartagena.
Aan alles komt een einde. De laatste dag is aangebroken.  Zo ook aan deze prachtige rondreis. De laatste dag staat volledig in het teken van onze terugreis. Een beetje relaxen tijdens de vrije voormiddag die we van de reisbegeleidster, Michou, krijgen. Rustig ontbijten, en nog eventjes de stad in.
Gebouw rechts, met de vlaggen, is het hotel.
Er is een cruise boot binnengelopen met losgelaten Jankies, rare Amerikanen met hun luidruchtig gekrijs. Dat is ook te zien aan het aantal verkopers in de smalle straatjes. Wij lopen nog eventjes op Las Murallas, om uiteindelijk onze laatste Colombiaanse pesos uit te geven.
Op de stadsmuren rond Cartagena.
De bekende koffie van San Alberto van het begin van de rondreis willen we nog wel inkopen. Deze producent heeft een luxe winkeltje in Cartagena. Twee pakken van elk 500 gram om thuis nog eventjes na te genieten. 40.000 pesos, ongeveer 17 €, per pak van 500 gram, mooi vacuüm verpakt.
In de shop van de koffie van San Alberto, topkwaliteit uit Colombia.
De overschot aan pesos terug gebruikt om US$ te kopen.  1 $ = 2.180 Colombiaanse Pesos. De Colombiaanse peso volgt de yankiedollar. Onze euro geeft dus iets minder pesos. Het omrekenen wil nog altijd niet lukken. Nu is het ook niet meer nodig, we vertrekken!

Half lam geslagen door de warmte, hitte is beter, zoeken we nog onze kamer op voor een douche en de valiezen te pakken.

Programma: 
Na 8 hotels in Colombia en 4 binnenlandse vluchten staat vandaag onze kop naar huis.
  • Valiezen:                  12.30
  • Verzameling:           12.45
  • Middaglunch:          13.00
  • Vertrek luchthaven Cartagena om 15.45 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten