Chiva

Chiva

donderdag 22 januari 2015

Dag 14: Cartagena - Rosario archipel

Cartagena -> Boottocht naar Rosario archipel.
De laatste dag is de leukste. Het beste wordt voor het laatste gehouden. Dit betekent niet dat de vorige dagen minder leuk waren, maar vandaag was een dag vol relax. Om 08.00 worden we met de bus opgehaald om naar de haven gebracht te worden.

Boottocht
Er staat een boottocht op ons programma naar de Rosario archipel. Dit is een eiland in de Caribische zee. In de haven van Cartagena ligt er een boot, max. 40 personen, op ons te wachten.
Klaar om in te schepen op onze boot. Skyline Cartagena in de achtergrond.
Met nog een andere groep, wordt er op 08.45 vertrokken naar het eiland in volle zee.  Nadat we de Cartagena lagune verlaten is het nog een 45 minuten in volle zee. Het bootje vaart met een snelheid van 40 km/hr. Bij volle zon en een prachtige lucht is het zeer aangenaam op het bootje.
Modern Cartagena gezien vanuit de zee.
Rosario Archipel.
Het is iets na 10 uur dat we aanleggen op het eiland. Onmiddellijk worden we gebrieft over de talloze mogelijke activiteiten op het eiland.
Zicht van Cartagena vanuit de zee.
De afstand: 44 km. Er zijn verschillende mogelijkheden op het eiland, fietsen, wandelen, snorkelen, met flessen duiken, of gewoon relaxen op het strand. We zijn niet echt sportief vandaag en kiezen voor een ligstoel, zwemmen in het warme Caribische zeewater, en verder dolce far niente.
Relaxen op het strand van Rosario archipel.
Sommigen oefenen hun Spaanse taalvaardigheden met de onvermijdelijk lokale verkopers door het negociëren over de prijs van wat halssnoeren.
We vinden het leuk zo. En dan te weten dat binnen 2 dagen we de verwarming volle bak moeten zetten en warme kleding aantrekken.
Caribische zee.
Onderwaterwereld in de Caribische zee.
Onderwaterwereld Caribische zee
Middaglunch.
We eten in open lucht. Op het menu: een dikke witte gebraden vis. De lokale kraaien, maar dan van een ander soort, komen eens kijken of ze wat restjes kunnen versieren.
Middaglunch op Rosario eiland in open lucht.
Eten wordt in open lucht klaar gemaakt.
Lunch met gegrilde vis.
Terugvaart.
Om 15.00 is de pret onherroepelijk afgelopen. Onze speedboot zal ons terug naar het vaste land voeren. De wind is ook wat komen opzetten.
Inschepen voor de terugvaart.
Er wordt tegen de wind in gevaren. Dit bezorgt ons extra leute. Deze keer dichter bij het vasteland. Met een snelheid van tussen de 35 en 40 km/hr tegen de wind en de golven krijgen we enkele spatjes water over ons heen.
De snelheid van de boot bedraagt bij de terugvaart iets minder: 35 km/hr. Onbeschrijfelijke leute. We zijn terug op het vasteland om 16.20 uur.
Onze boot, ttz van de firma. Wij zijn kliënten.

Route naar de Rosario archipel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten