Chiva

Chiva

woensdag 21 januari 2015

Dag 13: Cartagena.

Tropisch Cartagena.
Bij het consulteren van de toestand in ons thuisland, valt onmiddellijk het contrast op van het weder. Thuis geeft mijn samsungske aan dat de temperatuur -1 bedraagt. In Cartagena aan de Caribische zee zitten wij nu te zweten bij temperaturen boven de 30°. In het hotel en in alle shops, restaurants, bars, draait de airco volle bak.
Verzameling aan het hotel (met de vlaggen) te 9 uur voor het stadsbezoek.
Stadsbezoek Cartagena.
Het historisch centrum behoort tot UNESCO werelderfgoed.
16e eeuws Cartagena was de eerste Spaanse vesting op het Zuid-Amerikaanse vasteland. Prachtig bewaard gebleven is de versterkte havenstad, vandaag UNESCO Werelderfgoed. We bezoeken het koloniale centrum en laten ons in vervoering brengen door de unieke sfeer van ‘La Ciudad heroica’. In Cartagena kan je verdwalen in de wirwar van steegjes en straatjes, de met bloemen overgroeide balkons van de prachtige koloniale huizen bewonderen. 
Kleurrijke straatjes van de binnenstad Cartagena.
Cartagena lijkt weggelopen uit de boeken van Gabriel Garcia Marquez. Kleurrijke huizen, mooi pleintjes en dito mensen, overgoten met een sausje van Zuid-Amerikaanse zon. De levendige bevolking en de oorverdovende muziek doet de rest! Men beweert dat Cartagena de mooiste stad van Zuid-Amerika is. Met de mooi ommuurde binnenstad en zijn fort Castillo de San Felipe Barajas komt de geschiedenis terug tot leven.
We starten het stadsbezoek om 09.00 uur. Opmerkelijk, er zijn geen verkeerslichten die werken, het verkeer verloopt chaotisch, maar wonder, we kruisen enkele belangrijke lanen en alle verloopt naar wens.

La Popa.
We rijden naar het Convento de la Popa, een oud en mooi klooster. Het is gelegen op 150 meter hoogte boven de stad. Hierdoor heeft men een geweldig uitzicht over Cartagena. 
Panorama over Cartagena vanop La Popa.
HOBO op La Popa met Cartagena panorama.
De heuvels waarop dit klooster is gebouwd deden lang geleden dienst als schuilplaats voor weggelopen slaven. In de kerk van het klooster heb je een prachtige afbeelding van de maagd La Candelaria, beschermster van de piraten.
La Candelaria.
Cartagena in de achtergrond.
Castillo San Felipe de Barajas.
Op een heuvel is een fort gebouwd in 1536 door de Spanjaarden, ter verdediging van de stad. Hierdoor werden er verschillende invasies van de stad onmogelijk. 
Strijder met een houten been, een arm, een oog, en uiteindelijk het andere been ook weggeschoten. Het gaat hier over het beeld op de sokkel, en niet de persoon beneden staat.
Hilda en Lilly poserend op de weg naar het fort.
Lily, Michou en Hilda.
Zeer geavanceerd is er een complexe doolhof ontwikkeld waardoor het onmogelijk werd om er binnen te dringen, en anderzijds om te ontsnappen.
Hilda met Michou, de reisbegeleidster.
HOBO verzamelt op het fort.

Met de Colombiaanse vlag en Cartagena in de achtergrond.


Het bezoek aan La Popa en het fort nam de voormiddag in beslag.
Las Botes, aan de voet van het Castillo San Felipe, ter ere van stadsdichter Luis Carlos Lopez.
Binnenstad Cartagena.
Na dit bezoek reden we langs de kust via de Bocagrande om het moderne stadsgedeelte te verkennen. Van 13.00 hr tot 14.30 hr., een uitgebreide middaglunch in een plaatselijk restaurant La Mulata, Het verdere bezoek werd te voet afgehaspeld.
Binnen de stadswallen wisselen gezellige pleintjes af met pittoreske straatjes en imposante kerken.
We spenderen er de namiddag aan. We nemen de geuren en kleuren in ons op en genieten met volle teugen van deze bruisende stad. 
Kleurrijke straatjes van Cartagena.
Het werd een tocht langs verschillende merkwaardige plaatsen. Enkele musea werden eventjes doorlopen, zoals: Museo del Oro, Historisch museum, Emerald museum.

Plaza Bolivar.
Gelegen in het hart van het historisch centrum van Cartagena. Mooi schaduwrijke parkje, dat ook door de lokalen wordt bevolkt. Het is het meest centrale plein van Cartagena. In het midden van het plein staat een groot standbeeld van de grote Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simón Bolívar zittend op zijn paard (gemaakt in Munchen).  
Simon Bolivar te paard.
La Gorda
Op de Plaza de Santo Domingo staat een niet te missen kunstwerk, La Gorda, van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Aanraken van deze liggende mollige volumineuze dame brengt geluk! 
La Gorda, beeld van Botero, bekend van zijn oversized figuren.
Santuario de San Pedro Claver.
Jezuïet die patroonheilige van de slaven werd.

Ronaldo
En toen werd het 17.00 uur en was het afgelopen. Onze leuke gids, Ronaldo heeft het ludiek verteld. Mag men alles geloven? We zullen het maar voor waarheid aannemen. We zijn tenslotte op verlof. Het belangrijkste is dat we een aangename en interessante rondleiding gekregen hebben. Hij was alleszins heel enthousiast en hield zich heel strikt aan de afgesproken agenda. Met zijn niet al te lichte lichaam hield hij er een mooi tempo op na. Zeker bij deze temperaturen van 30° - 35°.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten