Chiva

Chiva

dinsdag 20 januari 2015

Dag 12: Villa de Leyva - Bogotá - Cartagena

Villa de Leyva.
Vandaag iets rustiger bij het vertrek naar onze volgende etappe. Het ontbijt: 07.30 hr. We hebben tenslotte nog enkele bezoeken af te leggen en een verplaatsing naar de luchthaven van Bogotá. We verlaten het mooie hotel in het mooie koloniaal stadje om 08.30.
Villa de Leyva op een dinsdagmorgend, 08.15 hr. De jeugd trekt naar school. Wij naar de bus.
Wij rijden mee.
Villa de Leyva ligt op ongeveer 2000 meter boven zeeniveau. Het weder is aangenaam, bijna geen wind en een temperatuur boven de 20°.
De valiezen staan klaar. De bus komt zo.
Dominikaner klooster.
Een goede 15 km buiten Villa de Leyva ligt het 17de eeuwse Dominikanerklooster del Santo Ecce Homo. De nog zeer jonge paters, novices, vertrekken om 09.00 naar een nabijgelegen dorp voor de processie.
Ze gaan er van door naar het dorp voor de processie.
Flinke sterke kerels dragen het beeld naar de processie.
Een nog zeer jonge novice van 19 jaar kon ons het hele verhaal en gedoe van het klooster uitleggen. Die gast was zeer enthousiast over het kloosterleven en gaf een hele uitleg, in het Frans.
Jonge man van 19 jaar geeft vol enthousiasme de uitleg i.v.m. de Dominikaner regels.
Binnen enkele dagen vertrekt hij op retraite voor 100 dagen. Dit als voorbereiding tot een volgende stap in zijn opleiding tot ware pater. Na 45 minuten hadden we alles van het klooster dan ook gezien.
De dames vinden het een charmante, Flinke jonge man. Bijna was hij uitgetreden.
Dominikaner klooster.
Museo El Fosil - Kronosaurus
Enkele kilometers verder, in Monquira, werd er in juni 1977 een uitzonderlijke vondst gedaan. Een boertje stootte op de resten van een der oudste, of de oudste, levensvormen op aarde: een kronosaurus. In deze streek zijn er vele prehistorische fossielen teruggevonden. Deze fossielen gaan tot 120 miljoen jaren terug.
Skelet van een kronosaurus van 120.000 miljoen jaren oud.
Tot nu toe zijn er in de wereld slechts 2 kronosaurussen teruggevonden. De grootste, 30 meter lang is in Australië teruggevonden. De vondst in Colombia is deze van een baby dinosaurus van 12 meter lang. Het exemplaar dat hier gevonden werd is 7 meter lang. De staart is ontbrekende. Het fossiel heeft een kop die gelijkt op een krokodil en het lijf op een haai. Het museum is gebouwd op de vindplaats van de kronosaurus. Deze is dus niet verplaatst en bevind zich op de originele vindplaats. Het bezoek is beperkt tot het voornaamste, met een uitleg door de bewaker. Na 20 minuten kunnen we weeral verder.
Baby kronosaurus.
Naar Bogotá.
Het vervolg van deze dag is de rit naar de luchthaven van Bogotá voor de vlucht naar Cartagena.
In Colombia zijn er vele werkzaamheden aan de wegen. Dat is wel nodig. Zo dienden we op onze route, rechtsomkeer te maken. Men sluit de baan af, en stuurt je via een andere route verder. Een extra 30 minuten. Maar niet getreurd, we zitten in de bus en we hebben extra uitzichten op het landschap.
Tussen Ubati en Zipaquira rijden we nog over een bergpas waarvan het hoogste punt zich op 3.065 meter boven zeeniveau bevind.
Route van Villa de Leyva naar Bogota.
Het is een kluwen van snelwegen, calles, carreras, maar uiteindelijk zijn we tijdig aan de luchthaven van Bogotá geraakt. Het is bij aankomst 14.50 uur en we zijn op 220 km van Villa de Leyva.

Naar Cartagena.
Het inchekken voor onze 5de vlucht, onze 3de binnenlandse verloopt vlot in de zeer grote luchthaven.
We vliegen met een A320 van Avianca. Zetelverdeling: 3 x 3. De gescheduleerde vlucht van 16.02 halen we dus vlot. Na een uurtje vliegen is het bij het openen van de deuren al onmiddellijk voelbaar dat we een tropisch gebied beland zijn. Weeral een nieuwe gids, de vierde, die ons opwacht en in 10 minuten vlot naar het hotel brengt. We logeren in het  Hotel Don Pedro de Heredia. Om 18.00 zijn we weeral ingecheckt in ons laatste hotel, ditmaal voor 3 nachten.
Als afsluiter ergens in Cartagena in een typisch restaurant met zijn allen een voor ons onbekende maar zeer goede vismaaltijd verorberd.
Profiel van de route van Villa de Leyva naar Bogotá.

Bogota -> Cartagena

1 opmerking:

 1. Hallo allemaal

  Voor degenen die failliet zijn, Interdit Bancaire, of die projecten en anderen hebben, maak je geen zorgen, want de kredietfinanciering van onze instelling kan helpen met de lening.

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Rolandgadner@outlook.de
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen