Chiva

Chiva

zondag 25 januari 2015

Dag 16: Colombia - België.

Cartagena - Bogota - Madrid - Brussel - Schoten.
Niets kan blijven duren. Zoals aan alles, komt ook een einde aan de mooie rondreis doorheen Colombia. We hebben in 8 hotels gelogeerd en vijf vluchten op ons actief. Om terug tot thuis te geraken, nog 3 vluchten.
Programma voor onze thuisreis:
  • Afscheidslunch in Italiaans  restaurant.
  • Vlucht: Cartagena -> Bogota
  • Vlucht: Bogota      -> Madrid
  • Vlucht: Madrid      -> Brussel
Afscheidslunch.
Om 13.00 uur hadden we nog een prachtige maaltijd in een Italiaans restaurant La Bruschetta
Italiaans restaurant in Cartagena, een aanrader.
Lekkere schotels met een aangepaste wijn (La Huerta - Sauvignon Blanc uit Chili) in een prachtig kader.  Lily verraste ons nog in een ludieke speech. Zij heeft tijdens de rondrit met een scherpe opmerkingszin vele leuke details genoteerd. 
Lily aan het speechen.
Een hele speech van Lily.
Lily is een geboren vertelster.
Het was een leuke speech met veel talent voor het leuke en aangename. Om 15.00 uur was het onherroepelijk afgelopen. 

Vertrek luchthaven.  
Terug naar ons laatste hotel om onze valiezen  op te halen.  Om 15.45 dan vertrokken voor een kort ritje van 4,5 km naar de luchthaven van Cartagena, Rafael Nuñez.
Route: Hotel -> Cartagena Airport Rafael Nuñez
Cartagena -> Bogota.
Nog een aangename verrassing bij het inchecken. Tot onlangs vorderde de Colombiaanse overheid nog 35 US$ om het land te verlaten. Wij dienen deze pestbelasting, (omdat we vertrekken), niet te betalen. Dat betekent voor ons dus 2 x 35 = 70 US$ gespaard. En met de dollar die in waarde stijgt tegenover onze euro, een mooie afsluiter. 
De vlucht van Cartagena  naar Bogota met een A320 met Avianca van 18.15 - 19.40. Zetelverdeling: 3 - 3. Onze bagage werd rechtstreeks doorgecheckt rechtstreeks tot Brussel.

Bogota -> Madrid.
Een vol vliegtuig voor de lange vlucht met een A330. Eveneens met Avianca. Zetelverdeling: 2 - 4 - 2
Vertrokken om 21.45 voor een vlucht van 10 uren. Geland in Madrid om 14.45 Europese tijd. We zijn dan bijna 24 uren onderweg. In feite 18 uren want er is een tijdsverschil van 6 uren.
Wegens de drukte boven Madrid maakten we nog een extra lus onder Toledo. 

Madrid - Brussel.
Hier dienden we nog eventjes de incheckprocedure te doorlopen. Avianca met Iberia combineren? Lukt niet zomaar in Colombia. Michou regelde dat wel probleemloos in Madrid.
Van Bogota tot Madrid met Avianca. Met de shuttle trein nog van T4S naar T4.
Van Madrid naar Brussel met Iberia in een A320 van 16.00 tot 18.10 hr. Nog eventjes afwachten of de bagage er bij was. We hadden die het laatste gezien in Cartagena. En tot onze grote vreugde, ze kwamen vlot op de band. Goed op tijd om de bus van 19.00 uur naar Antwerpen te halen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten